Hollandse kaas

Kaas is met recht het belangrijkste product! Want wie eet er nou geen kaas? En als je dan kaas eet wil je natuurlijk alleen de lekkerste uit Noord-Holland natuurlijk. Alhoewel, ook in andere delen van Nederland maken ze honderden jaren topkaas. Nederland staat niet voor niets wereldwijd bekend als kaasland.

Het zal je dan ook niet verbazen dat Bij Kees enkele van de beste kaasmakers voor je heeft geselecteerd.

Onze Noord-Hollandse kaas wordt midden in de Beemster gemaakt bij de CONO kaasmakerij. Ooit ontstaan door het samengaan van een aantal kleinere kaasmakerijen en de traditie van het ouderwets kaasmaken staat dan ook nog hoog in het vaandel. Natuurlijk is het kaasmaken steeds meer geautomatiseerd maar CONO blijft een aantal werkzaamheden handmatig doen, puur om de kwaliteit te garanderen. Elke CONO kaas wordt met zorg gemaakt. Ze stremmen en roeren de wrongel met de hand. De kazen rijpen natuurlijk en de kaasmeesters keuren zelf de kazen. In de groenste kaasmakerij ter wereld wordt op een bewuste manier kaas, nu en in de toekomst!

De boeren van CONO werken duurzaam en de koeien lopen zoveel mogelijk buiten. CONO kaas is gegarandeerd weidemelk.


Stompetoren logo

Zodra de CONO kazen klaar zijn worden ze door het Stompetoren Kaaspakhuis  van Kees Remijn opgehaald. In het pakhuis van dit oer brabantse familiebedrijf rijpen de nog jonge, zachte kazen verder tot ze de juiste smaak hebben. Stompetoren kaas is een van de bekendste NH kaasmerken en is uniek vanwege hun smedigheid en de dunne korst die door een speciale rijpingsmethode ontstaat en niet onbelangrijk voor de vele kaasliefhebbers,  van jong tot oud, Stompetoren kazen zijn lactose vrij.


oudegrachtkaas

Oudegracht kaas

De Oudegracht kaas is ooit ontstaan toen de Tour de France door Utrecht   denderde. De kaas werd een blijvertje en is uiteraard verkrijgbaar Bij Kees.

Een mooie smeuïge kaas met een knisperend kristalletje gemaakt met melk van Utrechtse boeren. Lekker bij de borrel of op een mooi bruin broodje van Bakkerij Vroeg.

En omdat een blokje op een borrelplankje ook maar alleen is, hebben we ook een Oudegracht kaas tapenade en Oudegracht aioli spread.

Boerenkaas

Stolwijker.pngIn en om het plaatsje Stolwijk wordt van oudsher veel kaas gemaakt op de boerderijen. Het zal je dan ook niet verbazen dat Stolwijker een begrip is geworden en staat voor echte boerenkaas. Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe melk, dus melk zo van de koe. Kaas van rauwe melk ontwikkelt een karakteristieke smaak door de enzymen en goede bacteriën die van nature in de melk zitten. Hierdoor is elke kaas uniek van smaak, pittiger dan gewone NH kaas en tintelt soms zelfs een beetje op je tong. En hoe ouder hoe lekkerder.

Naast de Stolwijker kazen kun je Bij Kees ook regelmatig kazen vinden van lokale boerderijen zoals de prijswinnende kaas van Boer Spruit.


Streekkazen

Uiteraard hebben we ook streekkazen, gemaakt op de boerderij van eigen melk.

Doruvael  uit Montfoort, Romero uit IJsselstein of de kazen van Oudwijker met een knipoog naar Italië.