Vleeswaren en Droge worst

Als er een bedrijf is dat vlees en met name worst in een ander daglicht heeft gesteld in Nederland dan is het wel Brandt & Levie. Met hun koks en slagersachtergrond togen ze naar Italië, leerden daar het ambacht van het worst maken en gingen aan de slag met pure ingrediënten en het beste vlees. Zo maakte Nederland kennis met nieuwe smaken in droge worst zoals Venkel, Rozemarijn, Chipotle en alle verrassende seizoens varianten en samenwerkingen met bijvoorbeeld Jonnie Boer. Bij Kees verkoopt al vanaf het begin de worsten van Brandt & Levie (maar blijft stiekem toch ook fan van de Friese droge worst).

Brandt-Levie-logo-vierkant1

Friese droge worst

Een Fries houdt van Friese droge worst, dus dan moet je bij Spijkerman zijn. In de worstmakerij in Akkrum worden de lekkerste Friese droge worsten gemaakt. Of misschien vind ik ze wel zo lekker vanwege de link met mijn eigen roots. De slagerij was ooit eigendom van de zoon van onze eigen dorpsslager waar ook mijn opa werkte en mijn vader met een streng worsten om zijn nek naar huis fietste….

Spijkerman_header.jpg

 

Franse droge worst

Frankrijk vakantieland! Markten vol worsten, worsten en nog eens worsten. Wie heeft ze niet gekocht. Bij Kees voert een selectie worsten die rechtstreeks door onze leverancier uit Frankrijk worden gehaald.