Vleeswaren en Droge worst

Als er een bedrijf is dat vlees en met name worst in een ander daglicht heeft gesteld in Nederland dan is het wel Brandt & Levie. Met hun koks en slagersachtergrond togen ze naar Italië, leerden daar het ambacht van het worst maken en gingen aan de slag met pure ingrediënten en het beste vlees. Zo maakte Nederland kennis met nieuwe smaken in droge worst zoals Venkel, Rozemarijn, Chipotle en alle verrassende seizoens varianten en samenwerkingen met bijvoorbeeld Jonnie Boer. Bij Kees verkoopt al vanaf het begin de worsten van Brandt & Levie (maar blijft stiekem toch ook fan van de Friese droge worst).

Brandt-Levie-logo-vierkant1

Friese droge worst

Een Fries houdt van Friese droge worst, dus dan moet je bij Spijkerman zijn. In de worstmakerij in Akkrum worden de lekkerste Friese droge worsten gemaakt. Of misschien vind ik ze wel zo lekker vanwege de link met mijn eigen roots. De slagerij was ooit eigendom van de zoon van onze eigen dorpsslager waar ook mijn opa werkte en mijn vader met een streng worsten om zijn nek naar huis fietste….

Spijkerman_header.jpg

Franse droge worst

Frankrijk vakantieland! Markten vol worsten, worsten en nog eens worsten. Wie heeft ze niet gekocht. Bij Kees voert een selectie worsten die rechtstreeks door onze leverancier uit Frankrijk worden gehaald.

Italiaanse en Spaanse specialiteiten

Bij Kees verkoopt diverse Italiaanse en Spaanse vleeswaren. Naast natuurlijk de klassieke salami’s om zo op de borrelplank weg te snijden hebben we ook gesneden vleeswaren zoals Venkelsalami, Salami Milano, Mortadella, Coppa en natuurlijk Prosciutto di Parme, de echte Parma ham. En natuurlijk ontbreekt de Spaanse variant ook niet. Serranoham en Iberico ham voor een nog interesse smaak. En uiteraard verkopen we spek, pancetta coppata, uit de spek varkensnek, zacht maar intens van smaak. Liever een stukje pancetta? Dan hebben we Brandt&Levie pancetta voor je, lekker gekruid met een mooie vlees/vet verdeling. Heb je zin in pasta carbonara? Dan moet je wel gaan voor de Guanciale. Heerlijk spek van de varkenswang, het smelt weg in de pan en doet precies wat het moet doen: smaak toevoegen aan je pasta. Een klein stukje is al genoeg voor een heerlijke carbonara.

Nederlandse specialiteiten.

Ook Nederland kent specialiteiten, veelal regionaal, zo eten ze in het Noorden graag droge worst en in het Zuiden zijn ze gek op paté. Bij Kees heeft van alles wat. Amsterdamse leverworst, Friese droge worst en meerdere soorten paté van http://www.bucherie.nl, gemaakt op de Veluwe van duurzaam en biologisch vlees. Sinds kort verkopen we ook Grillworst.