Koffie en Thee

Boot logo

Bij Kees vind je de koffie en thee van Boot Koffie uit Baarn. Een leverancier met een boeiende historie die van vader op zoon gaat.

Naast een aantal vaste koffie’s vind je Bij Kees ook regelmatig wisselende koffiesmaken uit de hele wereld.

BOOT is sinds 1973 iedere dag bezig met mooie koffies van de beste kwaliteit waarbij  excellentie en vakmanschap hoog in het vaandel staan. En dat proef je elke dag weer in je kopje.

BOOT heeft langdurige relaties opgebouwd met de plantages die ze zelf selecteren. Zij hebben op deze manier rechtstreeks contact met de koffieboeren. In samenwerking met hen dragen ze bij aan de verbetering van de levensomstandigheden. Zo kun jij genieten van de beste vers geroosterde arabica koffieoogsten en zij van steeds betere scholing en huisvesting en natuurlijk een goede prijs. Om die reden importeren ze zoveel mogelijk Direct Trade. Op deze manier ontvangt de boer 30% tot 50% meer dan de Fair Trade koffieprijzen.

Uiteraard zijn ze een groot voorstander van samenwerken met koffieboeren die natuurlijk en biologisch gecertificeerd werken. De langzame groei en rijping van de koffiebessen brengen juist die geweldige smaken in de koffie naar voren. Helaas is volledig biologisch gecertificeerd verbouwen niet altijd helemaal mogelijk. De certificering kost teveel geld voor sommige koffieboeren terwijl zij wel prachtige koffie produceren. Deze koffie willen we je niet onthouden. Zie ook https://www.bootkoffie.nl

Boot shap