Utrecht producten

Op zoek naar een echt Utregs product of cadeautje? Bij Kees heeft van alles voor je.

De Dom reep

In samenwerking met de Utrechtse grafisch vormgever Lucas van Hapert ontwikkelde Bij Kees de Dom reep. Een handgemaakte chocoladereep van chocolademaker Van den Burgh uit Delft gevat in een karakteristieke wikkel, wie kent dit beeld van de Dom niet. Exclusief verkrijgbaar Bij Kees in melk en puur.

Mesjokke Domtorentjes

Mesjokke koopt hun cacao in door Direct Trade wat betekent dat de bonen direct bij de cacaoboeren worden ingekocht. De boeren krijgen een eerlijke prijs en zij weten precies waar debonen vandaan komen, hoe ze zijn behandeld, wie ze heeft geplukt én dat ze van een fantastische kwaliteit zijn. Ze werken enkel met specialty cacao: cacao van de types Trinitario of Criollo, want die geven de meest diepgaande en prikkelende smaken.

Van deze cacao maken ze de lekkerste Domtorentjes. Heerlijke chocolaatjes in de vorm van de Dom in een zakje met 10 stuks.

Mesjokke_Domtoren

Koekfabriek Koekjes

In Schoutenstraat in Utrecht werken mensen met een verstandelijke beperking dagelijks aan de lekkerste koekjes van Utrecht. Bij Kees helpt ze door de koekjes in de winkel te verkopen. En lekker dat ze zijn!

Koekfabriek

De Domkaars

Iedere Utrechter kende Ruud Snel, de kaarsenmaker met een handicap was een bekende verschijning in de binnenstad en de bedenker van de Domkaars. Na zijn dood hebben zijn nichtjes de kaarsenmakerij overgenomen en maken nu de enige echte Domkaars naar het origineel van hun oom. Bij Kees is een van de weinige winkels die de Domkaars mag verkopen. Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Kaarsen-32-kleiner

Dom sokken

De Dom sokken van Lucas van Hapert, bekend van de vele Utrechtse stadsgezichten die hij als grafisch ontwerper maakt.

Dom sokken

 

Noest, van alles gemaakt van Utrechtse bomen. Tom maakt in zijn houtatelier van alles van Utrechtse bomen die omvallen of moeten wijken. Zo krijgen zij een mooie nieuwe bestemming. Bij Kees verkoopt onder andere de Dom sleutelhangers en in het najaar de Dom Kerstballen. Nieuw zijn de Nijntje sleutelhangers.

 

De Zes vaatjes

De Zes Vaatjes maakt heerlijke likorettes met een knipoog naar plekken in Utrecht of typisch Utrechtse gebruiken, woorden of gewoontes.

Daarnaast maakt De Zes Vaatjes de befaamde Utrechtse Stadswijn, een Bordeaux wijn die wordt versterkt met kruiden en specerijen. Zo krijg je een echte Glühwein, lekker om in de winter op te warmen na een dagje schaatsen op de Utrechtse singels of gewoon met vrienden bij de vuurkorf. Alleen verkrijgbaar van november tot januari.

 

De Roze bunker

Inmiddels niet meer in Utrecht gevestigd maar wel van Utrechtse oorsprong zijn de siropen van de Roze bunker. Van overtollig fruit maken zij op duurzame wijze de lekkerste siropen zonder toevoegingen maar wel met verrassende smaken. 

Utrechtse Boterspritsen

Bakkerij Theo Blom uit de Zadelstraat maakt al sinds mensenheugenis Spritsen met een vleugje zout, om je vingers bij op te eten.

sprits


BAM keramiek

In hun Utrechtse studio maken Lisanne en Natasja de enige echte Dom kopjes en nog veel andere keramieken producten. Bij Kees kun je hun koffie en espresso kopjes kopen.